Klassieke Zweedse massage
De techniek die ik gebruik, is de klassieke Zweedse massage. Deze techniek bestaat o.a. uit (stevige) strijkingen en knedingen. Bij de Zweedse massage ligt de nadruk op ontspanning en het losmaken én houden van de spieren. Hierdoor is/wordt de spier soepel wat ten goede komt aan de doorbloeding ervan. Een goede doorbloeding is belangrijk om afvalstoffen het lichaam sneller te laten verlaten en een goede spierfunctie mogelijk te maken. De Zweedse massage is zeer geschikt voor zowel ontspanning als klacht- of pijnverlichting.

De massage kan zowel activerend als ontspannend worden toegepast.

De activerende massage wordt veelal toegepast vóór een inspanning, bijvoorbeeld voor sportbeoefening. 

Bij de massage zoals u die van mij ontvangt, ligt de nadruk op een algehele ontspanning en is niet therapeutisch van aard. De eerdergenoemde techniek combineer ik met een techniek die is geïnspireerd op de Forearm Dance van Val Guin; hierbij wordt gewerkt met de onderarm en de elleboog.


Kayotima® shiatsu
Net als bij de klassieke Zweedse massage worden er bij Kayotima® shiatsu reacties in het lichaam teweeg gebracht. De techniek is echter totaal anders. Er wordt voornamelijk gewerkt met de duimen (shiatsu, letterlijk vertaald, betekent ‘vinger- of duimdruk’). Kayotima® shiatsu is gericht op botten, pezen, spieren, bloedvaten, lymfevaten, zenuwstelsel, meridianen en op de psyche.

Kayotima® shiatsu is met name een geestelijk, verkwikkende massage, waarvan de effecten enkele dagen na de massage nog merkbaar kunnen zijn.
Bij Kayotima® shiatsu wordt niet gewerkt met olie, waardoor het mogelijk is de massage over dunne kleding te geven.

Totale ontspanningsmassage
Bij deze massage wordt uw gehele lichaam behandeld. Zowel de voor- als de achterkant van het lichaam, inclusief armen, handen en voeten, worden uitsluitend gemasseerd met (stevige) effleurages (strijkingen). Dit is waarin deze massage verschilt van de Zweedse massage, waarbij ook knedingen worden toegepast. Duur van de massage is ongeveer 75-90 minuten.